KAHRAMANMARAŞ / ONİKİŞUBAT - Karadere Harmancık Ortaokulu

Ock

Karne haftası gezi etkinliklerimiz

Ara

Okulumuz öğrencileri ile yapmış oldugumuz Yunus Emre konulu pano çalışmamız.

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜNDE ÖĞRETMENLERİMİZ UNUTULMADI

O Ses Karadere Ses Yarışması ile Sınıf Birincileri Belirlendi

Ara

Kahramanmaraş Ülkü Ocakları bünyesinde düzenlenen "Bir Bot Bir Mont" yardım kampanyası kapsamında ihtiyaç sahibi 60 öğrencimize bot ve mont hediye edildi. Aynı zamanda tüm öğrencilerimize köfte ekmek ikramında bulunan Kahramanmaraş Ülkü Ocakları İl Başkanlığı bu etkinlikle minik yürekleri ısıttı.

Ekm

Mevlid-i Nebi haftası için ortaokul öğrencilerimiz Din Kültürü ve Ah.Bil. öğretmeni eşliğinde küçük ama dolu dolu bir progrma sundular.5 . sınıf öğrencileri 571 ilahisini söylediler , 6/A sınıf kız öğrencileri Mustafa Cihat'ın Seni Anlatamam ilahisini seslendirdiler. 6/A sınınfı öğrecilerin Senden Öğrendik Ey Nebi hadisleri seslendirdiler.7/A sınıfı öğrencileri Arif Nihat Asya'nın Naat adlı şiirini oratoryası yaptılar, 7/A sınıfı erkek öğrencileri Canım Kurban Olsun ilahisini ve Sami Yusuf'un Salavat'ını seslendirdiler ve program lokum,bisküvi ve kolonya ikramı ile sona erdi.

Haz

Jandarma trafik ekipleri tarafından öğrencilerimize trafikte yapılması gerekenler ve trafikte yapılan hatalar ile ilgili bilgi verildi.

Haz

15 Temmuz da ülkemizde yaşanılanlar ve tekrar yaşanmaması için öğrencilerimize 15 Temmuz ile ilgili bilgilendirme yapıldı.

May

Beden Eğitimi öğretmenimiz Tuba BOZHÖYÜK öncülüğünde ,öğrencilerimizin evde bulunan (bulgur,soğan,maydanoz,zeytinyağı,limon) malzeme getirerek hep birlikte yapılıp okul kamelyasında bütün okula ikram edilerek yenilidi.

May

Ock

Öğrencilerimize demokrasiyi öğretmek ve benimsetmek için okul temsilcisi seçimlerimizi demokratik bir şekilde yaptık.

Ara

Her ünite sonunda bir sure ezberliyoruz bunu oyun şeklinde öğrendik . 5 öğrencinin bir elinde İhlas suresinin ayetleri yazılır diğer eline de mendil verilir diğer öğrenciler takım olur ve her öğrencinin elinde ihlas suresinin anlamı verilir , öğretmen  tahtadaki 5 öğrenciden biriinin ismini söyler hangi öğrencide anlamı varsa o öğrenci koşar ve mendili ilk alan kazanır.

Ara

Değerler Eğitimi kulübü olarak değerlerimizi öğrenmek için BİR DEĞER ,ÖĞREN ,UYGULA etkinliği oluştırduk.Her ay bir değeri ele alıyoruz 7 tane kutu oluşturduk ve her kutuya bir kategori verdik .Değerle alakalı Nedir, Ayet , hadis, atasözleri , şiir-şarkı-türkü,yapılacak davranış  kategorilerinden oluşuyor . Her öğrenci bu kategorilerden birine katkıda bulunuyor ve görev kutusundan bir görev alıyor ve onu gerçekleştiriyor bu şekilde değerimizi okulda yayılmış oluyor .

Görev kutuusnda değişik görevler bulunuyor mesela : hadis kutusundan bir hadis al , onu ezberle ve ödülü kazan , bir Ayet al ve onu üç arkadaşına oku , şarkı kutusundan bir şarkı al ve onu sınıfta arkadaşlarına söyle söyle gibi.

Ara

Okulumuzu başarı ile temsil eden öğrencilerimizi ve emeği geçen öğretmenlerimizi kutlarız.